(Catalunya) Oposicions Ensenyament 2011: El Ministeri d’Economia s’ha compromès a retirar el recurs

, por  Cuadernalia 131

El Govern modifica l’acord per garantir les oposicions de professors de secundària

El Ministeri d’Economia s’ha compromès a retirar el recurs

El Govern català ha defensat les 1.245 places

El Govern de la Generalitat ha modificat avui l’acord que garanteix les 1.245 places d’oposicions de secundària, després d’haver-les defensat davant el recurs en contra interposat pel Ministeri d’Economia i Hisenda, el qual s’ha compromès finalment a retirar el recurs.

Aquesta modificació és tècnica i s’ajusta a les peticions efectuades des de l’Estat. Concretament, el càlcul s’ha dut a terme en funció de dos criteris: una part correspon a la reposició del 30% de les jubilacions i una altra a la consolidació de llocs de treballs dels interins, segons la normativa de l’Estatut bàsic de l’empleat públic.

L’acord de Govern ha prosperat després de les converses mantingudes amb els ministeris d’Economia, d’Educació i d’Administració Pública. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ja va reiterar la setmana passada en roda de premsa que no hi havia cap aspecte jurídic de fons per mantenir el recurs interposat pel Ministeri d’Economia contra les oposicions a secundària.

El Govern de la Generalitat va aprovar el passat 8 de febrer la convocatòria de 1.245 places del cos de secundària per al proper curs escolar 2011-2012, que permetrà convertir aquests llocs de treball d’interins a funcionaris. El dissabte 18 de juny començaran les proves corresponents a la fase d’oposició.